KOST

För att vi ska hålla oss friska och må bra är det viktigt att en balanserad kost, där vi får i oss proteiner, kolhydrater och fett i lagom mängd. Kosten är individuell och för en del kan det passa att tex minska på intaget av kolhydrater.

Jag har själv aldrig provat någon diet och tror inte att det håller i längden. Ät regelbundet och hoppa inte över mål för att minska på kalorierna. Risken är stor att du blir hungrig och äter någonting med mycket mer energi istället. Genom att välja fiberrika, magrare alternativ, mer frukt och grönt kan du själv påverka din vikt och din hälsa.

För mig fungerar det bra att skilja på vardag och fest. Fredagsmyset och kvällsmålet på lördagen är två tillfällen som jag sällan missar… Jag försöker även att dricka mycket vatten varje dag!

Min favoritfrukost som jag äter i stort sett varje dag består av naturell kvarg/youghurt med egen musli och hallon i, ett grovt bröd med ägg och kaviar samt en kopp te med mjölk i. Ibland om det är kallt ute blir det gröt. Det passar mig alldeles ypperligt att äta detta innan en jobbdag. Jag tar alltid med mig ett extra ägg och en frukt som mellanmål.

frukt laxgröt