OM MIG

Foto: Andreas Valsberg

Jag heter Johanna Hillberg, fd Robertson. Jag har alltid varit en idrottstjej och prövat på de flesta idrotter men fastnade främst för bandy och fotboll. Jag gick bandygymnasiet i Ljusdal sedan blev det vidare studier på Idrottshögskolan i Stockholm. Spelat 7 år i damallsvenskan i fotboll. Två år i AIK och sedan 5 år med mästerlaget Älvsjö AIK som jag även fick ta fyra SM guld med.

Jag har jobbat som idrottslärare på tre olika skolor i Stockholm. Jag arbetar just nu som idrottslärare och fotbollsinstruktör på Slottegymnasiet i Ljusdal. Jag har även en del personliga träningar både utomhus men även inne i min träningsstudio. Jag anordnar löpargrupper både för nybörjare och mer erfarna när lusten och intresset faller på.

Jag har gått S.A.F.E s instruktörsutbildning i Styrketräning, jobbat som ledare i vattengymnastik under flera år. Varit med som assisterande tränare vid fotbollsförbundets regionala läger, samt deltagit som ledare vid landslagsläger. Jag har varit ansvarig för delar av fysträningen både åt fotbollslag och bandylag i Stockholm och i Ljusdal. Jag har deltagit på en klassisk massagekurs, gått  en löpcoachutbildning. På fotbollsfronten är jag certifierad UEFA B instruktör.

Jag flyttade tillbaka till barndomsorten Ljusdal år 2007, efter en vistelse i Stockholm på 14 år. Med min man Anders och mina två barn Lisa och Gustaf. Min fritid ägnar jag mest åt familjen och barnens idrottsaktiviteter samt självklart min egen träning . Löpning är den form som jag njuter mest av för tillfället. Ofta tillsammans med  Lagottotiken Hilda.

Några rundor golf per säsong brukar jag också hinna med, åka slalom och en del längdskidor under vinterhalvåret. Jag vill ha en aktiv fritid helt enkelt.